1 pohár rizs
1 rúd fahéj (kb. 8 cm-es)
2,5 pohár forró víz
1/3 pohár cukor
1 csomag vaníliás cukor vagy fél teáskanál vanília
2 pohár hideg víz
1. Öntsd fel a rizst forró vízzel.
2. Másnap, amikorra a rizs megszívta magát a vízzel, vedd ki a fahéjrudat, és öntsd a rizst és a vizet egy turmixgépbe, mixeld össze.
3. Vékony lyukú szűrőn szűrd át. Csak a száraz rizsmaradék maradjon a szűrőben.
4. A folyadékot – ez már maga a natúr rizstej – izesitsd vaníliás cukorral vagy vaníliával ízlés szerint és öntsd fel a 2 pohár hideg vízzel.
Érdemes hűtőben hűteni még néhány órát, mert a rizstej hidegen az igazi.
Ebből a mennyiségből kb. 1 liter házi rizstej készítése oldható meg.
A barnacukrot egy pohárban a vízzel keverjük el, míg a cukor fel nem oldódik. Tegyük félre. A botmixer poharába dobjuk bele a meghámozott, feldarabolt citromot. A citrom magjait l...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat géppel kifacsarjuk. (Aki kézi facsarón készíti, annak valószínűleg több narancsra lesz szüksége.) A gyömbért belereszeljük, jól elkeverjük és már fogyasztható is. Eg...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűA tejet és a tejszínt összekeverjük, felmelegítve felhabosítjuk, a pohár szélén óvatosan belecsorgatjuk a mézet, hogy a hab ne törjön, majd a frissen főzött kávéhoz keverjük a szil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű