- 2 púpos bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 doboz natúr joghurt, vagy tejföl (140 g-os kiszerelésű) De az egy tejföl, egy joghurt, is működik
- 2-3 evőkanál cukor
-citromhej
-csipet só
1. A hozzávalókat összekeverjük. Egy galuskaszerű tésztát fogunk kapni.
2. Két evőkanál segítségével forró olajba szaggatjuk.
3. A tészta magától fog megfordulni az olajban. Ez azért jó, mert akkor biztosan átsül a belseje. Azért az első adag kisülése után ellenőrizzük a belsejét. Tépjük/vágjuk ketté.
A mérce a szokásos 2,5 dl-es bögre
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, hozzáadjuk az olvasztott vajat, majd rászórjuk a liszt-mák-sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat félbevágom, kimagozom, majd felszeletelem. Citromos cukros vizben felteszem főni, vigyázok ne legyen túl puhan Lecsöpögtetem ha kész van. A tésztalapot , megkenem o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt kikeverem porcukorral és vaníliás cukorral. Egy közepes tortaforma aljára rakok egy sor piskótát, az oldalát pedig kirakom háztartási keksszel, hogy később könnyen le le...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű