2x2,5 dl tejet teszünk két csészébe, beleteszünk 2x18 szem édesítőt, ez oldódjon fel. Ha feloldódott teszünk bele 1-1 ek cukrot, 4-4 dkg élesztőt, kevés lisztet és felfuttajuk.
2 tálba teszünk 2x45 dkg lisztet, 2x1 mokkáskanél sót, 2x2 ek cukrot, 2x0,5 dl olajat és azegyikhez 2 ek kakaót, és a felfuttatott élesztőket. Bedagasztjuk őket és 3-3 cipóra osztjuk. Kinyújtjuk a tésztákat és egy világosat és egy kakaósat összetekerünk szorosan. Olajozott tepsíbe fektetjük és hagyjuk kelni 1-1,5 órát. A tetejét megkenjük olajjal és meleg sütőben 30-35 percig sütjük.
Ha kivettük kevés rámával megkenjük a tetejét ettől puha lesz.
A lisztet keverőtálba szitáljuk, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót, a cukrot, a zsiradékot, az élesztőt és annyi langyos tejet, hogy kissé keményebb - kb. sűrű nokedli állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy serpenyőben keverjük össze a tejet, vaníliát, a sót és a kukoricakeményítőt. Közepes lángon főzzük, amíg el nem kezd sűrűsödni. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat, és kev...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesAz előtésztát előző este elkeverem és letakarva a konyhapulton hagyom. Másnap az összes hozzávalót (a medvehagyma és a fenyőmag kivételével) tálba mértem. Bedagasztottam a tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLehet géppel vagy akár kézzel is dagasztani. Gépbe egyszerűen csak belemérjük a szoba hőmérsékletű hozzávalókat. Kézzel történő dagasztáskor tálba mérjük a lisztet, elkeverjük a...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes