1 fej vöröshagyma, 10-15 dkg tarhonya, 1 tk. őrölt pirospaprika, 1 mk. egész köménymag, 2 gerezd fokhagyma, kb. 1,6 l alaplé (húsleves kockából) fél zacskó fagyasztott vegyes zöldség (vagy 2 friss sárgarépa és kevés zöldborsó), 2 db burgonya, 10 dkg lángolt kolbász, 25 dkg fehér csiperke, 1 nagy pohár (300 g) tejföl, 1 cs. petrezselyemzöld
Fazékban az olajon megfuttatjuk a felaprított vöröshagymát. Hozzáadjuk a tarhonyát és kevergetve megpirítjuk. A tűzről levéve pirospaprikával, köménnyel, zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, felöntjük az alaplével. Közepes lángon főzzük.
Közben a krumplit megtisztítjuk, feldaraboljuk, 15-20 perc elteltével a zöldségekkel együtt a levesbe keverjük.
A karikára vágott kolbászt serpenyőben megpirítjuk, amikor kissé kisült a zsírja rádobjuk a felszeletelt gombát is.Együtt pároljuk, majd zsírjára sütjük. Amikor a levesben a zöldségek megpuhultak, hozzáadjuk a kolbászos gombát és további 5 percig főzzük. Tejföllel behabarjuk és 1-2 percig főzzük, majd az apróra vágott petrezselyemmel meghintve tálaljuk.
A vöröshagymát apró kockára vágjuk, és egy fazékba az ek olívaolajjal feltesszük párolni. Közben a sárgarépát megmossuk, megpucoljuk, karikára vágjuk, és a hagymára öntjük, így pár...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA lisztből és az olajból világos rántást készítünk. A tűzről levéve hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és apránként felengedjük vízzel. Közben folyamatosan keverjük, nehogy csomós...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA spárgasípokat megmossuk, lecsöpögtetjük. A fejeket (a spárga csúcsos végeit) 3 cm hosszúságban levágjuk, és félretesszük. A többit a talpától kezdve megtisztítjuk, és apróra vágj...
Elkészítési idő: 45 Nehézség: KönnyűA hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. A hagymákat megpucolom, apró kockákra vágom. A vöröshagymát kevés olajon megdinsztelem. Fé...
Elkészítési idő: 50perc Nehézség: Könnyű