menu

Családireceptkönyv.hu

Savanyúság lé Gyöngyöstől


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 5 l viz
- 5 ek só (kb 20 dkg)
- 1 kg kristálycukor
- 1/2 l ecet 20 % (v. 1 l 10 %-os)
- 1,5 kupak kénpor
- 1 kupak borkősav por
-egészbors, babérlevél, mustármag, koriander

Elkészítés:


Összetevőket hidegen összekeverni.
Fűszereket az üveg aljára rakni.
Hűtőben tárolva!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Bogi
Savanyított édeskáposzta
Savanyított édeskáposzta

A káposzta savanyítása előtt leszedjük a takaróleveleket, eltávolítjuk a sérült, hibás leveleket, a káposztatorzsát 4 egyenlő részre vágjuk. Az előkészített káposztát kb. 2-3 mm s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Karfiol-brokkoli ecetben
Karfiol-brokkoli ecetben

A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, és gondosan megmossuk, majd lecsepegtetjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is. A paprikát megmossuk kicsumázzuk, és vékony csíkokra va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar 8 napos, dobálós, vödrös savanyúság
8 napos, dobálós, vödrös savanyúság

A vödörbe kikeverjük a savanyúság levét adó összetevőket a fűszerekkel együtt,, jól elkeverjük fakanállal, majd a megtisztított zöldségeket is beletesszük. Lezárjuk és naponta átk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Erős Pista
Erős Pista

késes aprítóval összeaprítom... akinek nincs az husdarálon ledarálja...a paprikát és a paradicsomot.. hozzá adom a só.. mehet üvegekbe...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk