50 dkg liszt
10 dkg olvasztott vaj
2 tojás sárhája
pici só
1 bögre langyos tej 3 ha kell még fél bögre
5 dkg élesztő
fél dl rum
fél citrom reszelt héja
3 evőkanál cukor
50 dg sima liszt, 10 dg olvasztott vaj, 2 tojás sárgája, pici só, 1 bögre langyos tej, ha szükséges még fél b., 3 evőkanál cukor, 5 dg élesztő, fél dcl rum, fél citrom héja reszelve . A liszt közepén gödröcskébe bele a tej, cukor, élesztő. Ha beindul hozzá adom a többi hozzávalót, dagasztom jó hójagosra, és kelesztem. Mikor duplára nő, kisodrom, ujnyi csikokat vágok megsodrom és fantázia szerint tekergetem, csomó, csiga , bármi. Forró olajban, bő olajban kisütöm. Ez külömben glutén mentes, de így is fincsi volt. Sok sikert!
http://juditkakonyhaja.blogspot.hu/2014/05/dios-cseresznyes-buglyoska.html
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet szitáljuk keverőtálba, adjuk hozzá a sót, porcukrot, utána szépen keverjük egybe, majd az élesztőt is morzsoljuk hozzá. Ha ezzel megvagyunk, a tojás, olvasztott vaj és a...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KözepesOlvasszuk meg egy kicsit a vajat, hogy puha legyen. Adjuk hozzá a cukrot és keverjük csomómentesre. Keverjük hozzá a tojásokat. A sütőport, lisztet, kakaóport egy külön tálban k...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tejfölt habosra keverjük a kétféle cukorral, majd belekeverjük a citromok reszelt héját és levét. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a citromos krémbe. E...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű