3 ek. olaj
5 dkg liszt
1 tk. köménymag
1 tk. piros fűszerpaprika
1 csapott ek. vegeta
A levesbetéthez:
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér
1 ek. olaj
Az olajat gyengén felhevítem, majd a lisztet rászórom, és állandó, folyamatos keverés közben barnára pirítom. Ezután belekeverem a köménymagot, és a tűzről lehúzva, de folyamatosan kevergetve kipattogtatom. A pirospaprikát is belekeverem, felöntöm 3 dl hideg vízzel és simára keverem. A tűzre visszateszem, és jól felforralom. Ezután átszűröm. Közben egy kis fazékban felteszek 8 dl vizet, beleszórom a vegetát, és beleöntöm a leszűrt, köménymagos rántást. Kevergetve felforralom. A zsemlét apró kockákra vágva az olajon barnára pirítom. Tálalás előtt közvetlenül a tányérokba osztom, és rámerem a forró levest. (Bizonyos szigorú diéta esetén a rántott levest úgy is készíthetjük, hogy a lisztet csak szárazon pirítjuk, majd húsleveskockával ízesített vízzel felengedve, összeforraljuk. A már kész levesbe keverjük az evőkanálnyi hideg olajat.)
Felhevítjük az olajat, megpároljuk rajta a hagymát, megsózzuk. Közben hozzáadunk 1-2 evőkanál vizet, hogy gyorsabban puhuljon. Ráreszeljük a fokhagymát és további 1 percig keverge...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk megdinszteljük, ízesítjük. Kb 1 órát főzzük majd leszűrjük. A hagymákat botmixerrel összetörjük majd visszaöntjük a levébe. Forrás után a tejszínnel behabar...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevág...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket megtisztítjuk, karikákra vágjuk, a gumót pedig felkockázzuk. A hagymát finomra kockázzuk. A vajon megpirítjuk a hagymát és a zöldségeket, kivesszük a serpenyőből, é...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Közepes