4 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
1 fej vöröshagyma
1 kg friss (vagy fél kg -konzerv) zöldborsó
egész ízlés szerint fekete bors
25 dkg gomba
1 db zöldpaprika
2-2,5 kg-os tyúk
1 csomag leveszöldség
A tyúkot részekre vágjuk és 3 liter vízben kb. fél óráig főzzük. Hozzáadjuk a tisztított és összevágott zöldségeket, a 4 db MAGGI Tyúkhúsleves kockát, a pár szem borsot, a félbevágott hagymát és lassú tűzön tovább főzzük.
Újabb fél óra múlva, amikor a zöldségek már félpuhák, hozzáadjuk a tisztított és szeletelt gombát, a zöldborsót, valamint a zöldpaprikát. Gyöngyözve főzzük amíg a zöldségek megpuhulnak.
Külön készített cérnametélttel, vagy csigatésztával tálaljuk.
1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben. 2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott karalábét 0,5 cm-es csíkokra vágjuk. A vajat az olívaolajjal felmelegítjük, hozzáadjuk a karalábét és 4-5 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, ízesítjük zúzott fokha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz egrest megtisztítjuk: a bogyók két végén lévő szárrészt és a kocsánylevelet vágjuk le róluk. Forraljunk fel 1,2 liter vizet a barna cukorral illetve a fűszerekkel. Tegyük bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Mosd meg alaposan a krumplit és a répát, és ha van rajtuk valami gyanús bibi, azt vágd ki, de egyébként meghámozni nem kell. Jó hír, mi? Én soha nem hámozok - felesleges időpocs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű