0,5 kg savanyú káposzta, 3 dl fejtett bab, füstölt kolbász, füstölt csülök, zsír, liszt, pirospaprika, bors, só
1. A káposztát tedd fel főni 1,5 liter hideg vízben.
2. Add hozzá a friss fejtett babot (vagy a megfelelően előkészített szárazbabot), s ha van, a nagy kockákra vágott füstölt csülköt.
3. Borsozd, esetleg sózd és lassú tűzön főzd a levest.
4. Ha a bab már félig puha, akkor tedd bele a füstölt kolbászt.
5. Készíts paprikás rántást, s amikor már minden puha, azzal sűrítsd a levest
1. Olajon megpirítjuk a vöröshagymát, majd rátesszük az apróra vágott krumplit és felengedjük megmelegített vízzel, majd beletesszük a leveskockát. 2. Amikor már a krumpli majdnem...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűRakjuk a felesborsót egy kis lábasba, öntsünk rá 1 liter forró vizet, forraljuk fel. Hagyjuk 2 percig főni, majd a tűzről lehúzva, lefedve hagyjuk állni 2 óra hosszat. Öntsük le a...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA krumplikat megmossuk, meghámozzuk és felkockázzuk. Egy fazékban feltesszük főni kétszer annyi vízben, mint a krumpli. Sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és beledobjuk a l...
Elkészítési idő: 30 min Nehézség: KönnyűA hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön). Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), ma...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű