menu

Családireceptkönyv.hu

Buggyantott tojásleves


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes vöröshagyma
1 dl étolaj
10 tojás
4-5 babérlevél
kis kanál piros paprika
4 dl tejföl
2-3 evőkanál liszt
ecet

víz

Elkészítés:


A hagymát apró kockákra vágjuk, az olajon megfonnyasztjuk (kevés vízzel, hogy minél jobban szétfőjön).
Egy kevés lisztet szórunk bele, picit pirítjuk (világos rántás színűre), majd a piros paprikát, és felöntjük vízzel.
Beledobjuk a babérlevelet, és 15-20 percig forraljuk, fedő alatt, hogy az aromája ne párologjon el.
Amíg forr, a tejfölt a liszttel besűrítjük a habaráshoz. A habarást a forrásban lévő levesből felhígítjuk-melegítjük, hogy ne csomósodjon össze, amikor beleöntjük a levesbe. Miután beleöntöttük, hagyjuk újra felforrni, majd ízlés szerint sót és ecetet teszünk bele.
Végül óvatosan, hogy ne folyjanak szét, a tojásokat egyesével beleejtjük a forrásban lévő levesbe. 2-3 perc után meg lehet fakanállal mozgatni kicsit őket, hogy ne álljanak össze, ne tapadjanak le az edény aljára, de vigyázva, hogy egyben maradjanak. 8-10 percig hagyjuk főni, amíg a tojások megkeményszenek.
Végül ízlés szerint teszünk még bele sót és ecetet. Savanykás leves, nem kell az ecetet sajnálni belőle.


Trükkök, tippek, praktikák:


A víz mennyisége attól függ, hogy ki milyen sűrű krémesre, vagy inkább hígabbra szeretni főzni. Én krémesen szeretem, így 2-2,5 liternél többet nem használok.
Tartalmas, laktató leves, aki szereti, kenyeret ehet hozzá. Levesbetét nem kell bele, a lemorzsolódó tojásfehérjétől elég sűrű lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


Ildikó
favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vöröslencse krémleves
Vöröslencse krémleves

A lencsét leöblítjük, majd a megtisztított, feldarabolt zöldségekkel és a babérlevéllel együtt 1,5 l vízben feltesszük főni. Sózzuk, fehér borssal ízesítjük. Ha a lencse és a zöld...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Bajai halászlé
Bajai halászlé

1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bóka Éva
mindentbele leves
mindentbele leves

1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirosp...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ALICA
Kapros karfiolleves
Kapros karfiolleves

Az olívaolajat és a vajat közepes lángon felhevítjük, hozzáadjuk az felkockázott hagymát, a fokhagymát és néhány percig sütjük. A megtisztított sárgarépát, a zöldséggyökeret felk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk