zsír
1 kis fej hagyma,
2,3 szem krumpli kockára vágva, 2,3 paradicsom, 1 paprika karikára vágva,
ha van friss petrezselyem,
2-2 répa és petrezselyem gyökér,
pirospaprika,
a nokedlihez liszt, tojás, víz, só
1 kanál zsíron 1 kis fej apróra vágott hagymát üvegesre pirítunk, beletesszük a felvágott krumplit, répát, petrezselymet, paprikát, paradicsomot, majd teszünk rá 2 teáskanál pirospaprikát, felöntjük vízzel. Rászórjuk a petrezselyemzöldjét, egy kis sót. (Mami mindig rakott bele 2 tk. Vegetát is.) Ha megfőttek a zöldségek, szaggatunk bele nokedlit, ahogy azok megfőttek, kész is a leves.
Tejföllel tálaljuk.
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük. A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább p...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. Az olajban apróra vágott vöröshagymát fonnyasztunk, beletesszük a zúzát és az aprólékot, megszórjuk pirospaprikával, vízzel felengedjük és megsózzuk. 2. Amikor a hús félig m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket apró kockára vágjuk, kis zsiradékon megdinszteljük, majd feltöltjük vízzel, fűszerezzük, és puhára főzzük. A húst a tojással, apróra vágott fokhagymával, az áztatot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű-Nagy fazékban olaj, nagy fej vöröshagymát apróra, üvegesre pirítani, lehúzni, bele pirospaprika, - bele: tükörponty 2-3 szelet, 2-3 keszeg, 1 zöldpaprika, 1 paradicsom, vagy sű...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz