menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes zöldborsóleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:




2 marék zöldborsó

1-2 sárgarépa

1 fehérrépa

fél vöröshagyma

1 zellerszár

kis darab karalábé

10-20 dkg csirkemell

vaj



bors

petrezselyem

1 rész alaplé

2 rész víz

1 dl tejszín

1 ek liszt

Elkészítés:


A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk.

A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.

A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét.

Mindent együtt puhára főzünk.

Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük.

Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.

Tejszínes zöldborsóleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kitti
Bableves füstölt hússal
Bableves füstölt hússal

◾️A füstölt húst előző nap előfőzzük (kb. 1,5 óra lassú tűzön). ◾️A babot beáztatjuk egy éjszakára. ◾️Másnap a zöldségeket megtisztítjuk, felaprítjuk, megmossuk és a répát, a gy...

Elkészítési idő: 120 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Papp Gina
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

1.Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2....

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Brigitta
Magyaros Krumplileves Kolbásszal
Magyaros Krumplileves Kolbásszal

Az olajat felhevítjük egy fazékban, majd megfuttatjuk rajta az apró kockákra vágott hagymát és a felkarikázott kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fokhagymás csirkeleves
Fokhagymás csirkeleves

A csirke darabokat felteszem főni és puhára főzöm. A húst kiszedem leszedem a csontról és félreteszem. Beleteszem a levesbe az apróra vágott fokhagymát, , leveskockát, rizst, bab...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk