2 marék zöldborsó
1-2 sárgarépa
1 fehérrépa
fél vöröshagyma
1 zellerszár
kis darab karalábé
10-20 dkg csirkemell
vaj
só
bors
petrezselyem
1 rész alaplé
2 rész víz
1 dl tejszín
1 ek liszt
A csirkemellet felkockázzuk, besózzuk.
A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk, felszeleteljük.
A húst kevés vajon lepirítjuk, hozzáadjuk a hagymát, a répákat és kicsit tovább pirítjuk. Felöntjük a vízzel, majd az alaplevet is hozzáadjuk. Beletesszük a zellert és a karalábét.
Mindent együtt puhára főzünk.
Egy tálkában a lisztet csomómentesre keverjük kevés forró levessel, majd hozzáadjuk a tejszínt is. Hozzákeverjük a leveshez, és besűrítjük.
Borsozzuk és petrezselymet szórunk hozzá.
A zöldségeket megtisztítjuk, a sárgarépát és petrezselymet felkarikázzuk, a zellert, krumplit és vöröshagymát kockákra vágjuk. Ezeket étolajon megpirítjuk. Hozzáadjuk az egész pap...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűForraljunk fel 1,5 l vizet egy 2 l-es fazékban. Tegyük bele héjastól a megmosott fél vöröshagymát, a zeller és petrezselyem zöldet. Lassú tűzön főzzük 15 percig. Melegítsük fel az...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.A hagymákat tisztítás után félfőre vágjuk és felszeleteljük. 2. Az olívaolajon megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk. 3. Mikor megpuhult karamellizáljuk rajta a porcukrot. 4. Felö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsontból alaplevet főztem, a főzési idő vége felé hozzáadtam a zöldségeket és amikor azok is megpuhultak, a levet leszűrtem, a zöldségeket visszaraktam a lébe és ismét felforraltam...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű