menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkoli krémleves


Írta:

Elk. idő: 35 perc
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A leveshez
20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)

fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
nyomós natúr sajt

Feltéthez:
reszelt sajt
60 g kenyér - fehér (szikkadt)

Elkészítés:


1.Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
2.A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
3.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
4.Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
5.A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
6.A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.

Brokkoli krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Savanyúkáposztás bableves
Savanyúkáposztás bableves

Megfőzöm a füstölthúst fokhagymás babéros, tárkonyos vízben, majd kiveszem a léből. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rádobom a zöldségeket és a babot, kicsit kevergetem, ma...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Spárgakrémleves
Spárgakrémleves

1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Villámgyors tojásleves
Villámgyors tojásleves

Kevés olajon megpirítjuk a lisztet, aztán megszórjuk köménnyel és pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit továb pirítjuk. Felöntjük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bojtárleves
Bojtárleves

1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk