A leveshez
20 g vaj
1 közepes fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
500 g brokkoli
1.2 L víz
160 ml főzőtejszín (15-20%-os)
só
fehérbors (őrölt)
1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
nyomós natúr sajt
Feltéthez:
reszelt sajt
60 g kenyér - fehér (szikkadt)
1.Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába!
2.A vajat felolvasztjuk, és üvegesre pirítjuk rajta a felkockázott vöröshagymát. Mikor megpirult, rányomjuk a fokhagymát is.
3.
Rátesszük a brokkolit. Felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi. Sózzuk, fűszerezzük.
4.Puhára főzzük, majd hozzáadjuk a tejszínt, és összeturmixoljuk. Szükség esetén tejjel hígíthatjuk. Visszatesszük a tűzhelyre, és egyet rottyantunk rajta. Beállítjuk az ízét a fűszerekkel.
5.A szikkadt kenyeret apróra felkockázzuk, és serpenyőben megpirítjuk. Azért kell kissé szikkadt kenyeret használnunk, hogy szépen fel tudjuk kockázni.
6.A pirított kenyérkockákkal megszórva tálaljuk.
Megfőzöm a füstölthúst fokhagymás babéros, tárkonyos vízben, majd kiveszem a léből. Az apróra vágott hagymát megdinsztelem, rádobom a zöldségeket és a babot, kicsit kevergetem, ma...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Könnyű1: Mossuk meg a spárgát, vastagon hámozzuk meg és vágjuk le az alsó fás részét. 2: Tegyük a hulladékot egy lábasba, öntsük fel a vízzel. 3: Adjuk hozzá a sót és a cukrot, majd 10...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKevés olajon megpirítjuk a lisztet, aztán megszórjuk köménnyel és pirospaprikával. Ezután hozzáadjuk a zúzott fokhagymát is, majd egy picit továb pirítjuk. Felöntjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az aprított hagymát zsíron megfuttatva, pirospaprikával hintve, belerakjuk az apró kockára vágott húst, sózzuk, kis vizet öntve alá addig pároljuk, míg a hús puhulni kezd. 2...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű