Hozzávalók
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
1 nagyobb tojás
4 ek rizs
2 kk pirospaprika
1kk só
1 kk ételízesítő
csipet bors
csipet őrölt kömény
7-8 közepes TV paprika
Paradicsomszósz :
2 ek zsír
3 csapott ek liszt
1 liter sűrített paradicsomlé
kb. 2 dl víz
2-3 ek cukor
csipet só
1 kis zellerzöld
A húsgombócok hozzávalóit egy tálban (a rizst nem kell megfőzni ) kézzel jól összegyúrjuk. Beletöltjük a paprikákba ( ne túl szorosan, hogy a fővő rizsnek legyen helye ), ami esetleg kimarad, abból kis gombóckákat formázunk.
Egy közepes lábasban a zsírt hevítjük, rászórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük, kb. 2 percig pirítjuk. Apránként elkezdjük hozzáadni a paradicsomlevet, kevergessük, hogy ne csomósodjon be. A paradicsomleves üveget felöntjük a vízzel, összerázzuk, hozzáöntjük. A vizet apránként öntsük hozzá, ne legyen híg. Adjunk hozzá cukrot, egy csipet sót, és forraljuk össze. Pakoljuk bele a paprikákat és a gombócokat.
Időnként kevergetve főzzük puhára.
A búzadarát leforrázzuk a forró tejjel, majd gafyjuk kihűlni. Hozzáafjuk a margarint, háztartási kekszet, porcukrot és az aromát, majd jól összegyúrjuk. A masszából kis golyócsk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a langyos cukros vízben felfuttatjuk, közben összekészítjük a száraz hozzávalókat. A hozzávalókat jól kikavarjuk, az olajat utoljára tegyük hozzá, azzal is egyneművé k...
Elkészítési idő: 1-1,5óra Nehézség: Könnyű1. A tejet felforralom, belemorzsolom a túrót, pár percig kevergetve hagyom a tűzön, míg megjelenik a savó. 2. Leveszem a tűzről, hagyom egy kicsit állni, míg teljesen szétváli...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegye a padlizsánt és a paprikát a sütő rácsára; előbbit 30, utóbbit 20 percig kell sütni. Miután letelt a húsz perc, óvatosan helyezze a paprikákat egy mély edénybe, majd fedje l...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű