25 dkg tk liszt
10 dkg vaj
1 tojás
3-4 ek méz
csipet szódabik.
mézeskalács fűszerkeverék
1. A lisztet, szódabikarbónát és fél zacsi fűszert jól elkeverni.
2. Vajat a mézzel összekeverni, majd a tojással együtt a liszthez adni, és jól összegyúrni.
3. Egy kis pihentetés majd jó vékonyra kinyújtani, kiszaggatni.
4. 170 °C-on kb. 7 percig sütni.
A kelt rétes készítésének az alapja egy lágy kalácstészta. A lisztet tegyük egy tálba, a közepébe készítsünk egy kis mélyedést. Ebbe öntsünk bele 1 dl langyos tejet, morzsoljuk bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy serpenyőt veszek elő, amiben szárazon megpirítom a piták mindkét oldalát.Közben egy másik serpenyőben a vaj felét felforrósítom, egy-két kiskanálnyi barnacukrot szórok rá és ez...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű170 fokon sütöm légkeverésesen, majd 160 fokon, csoki öntet helyett csináltam már fél citrom vagy narancs leve, és porcukor vagy eritrit darálva, keveréke, egy picit folyósra hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű