60 dkg-os kemény káposzta (egy kis fej)
Házias kockatészta
só, bors,
olaj vagy zsír
A káposztát a legkissebb lyuku reszelőn lereszeljük. Kb 3 teáskanál sóval megsózzuk. 20 percig állni hagyjuk. Egy nagyobb lábasban 1 púpozott evőkanál zsírt, vagy 3-4 evőkanál olajat felhevítünk, és 2 csapott teáskanál cukrot beleteszünk. Amint elkezd karamelizálódni, lehúzzuk a tűzről és a kicsavart káposztát rátesszük. Visszatesszük a tűzre, és közepes tűzön, ha lehet akkor lefedve elkezdjük párolni a káposztát. Kissé legyen drapp, félbarna a végére. Közben kifőzzük a kockatésztát, és amikor kész a káposzta, belekeverjük. Mehet rá több őrölt bors a végén. KB csapott mokkáskanál az egészbe.
A káposzta megpuhulásához kicsit több idő kell.
A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük. A tej és tejszín keverékét melegíteni kezdjük. Sózzuk, borsozzuk és hozzátesszük a héjából kikapart, villával összetört sült sütőtököt és...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű1. A tészta hozzávalóit a fenti sorrendben megdagasztjuk a kenyérsütőgépben. 2. A tésztát lisztezett felületen átgyúrjuk, majd nyolc egyenlő részre osztjuk. Ezeket további három...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézFőzzük meg a tésztát a csomagolásán leírtak szerint bő, sós vízben. Majd szűrjük le és hagyjuk hűlni. Kockázzuk fel a paprikát és vágjuk finomra a lilahagymát. Keverjük össze az...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűA forrásban lévő, enyhén sós vízbe először beletesszük a fagyasztott zöldborsót, majd megvárjuk, hogy újra felforrjon a víz. Amikor újra forr, hozzáadjuk a tésztát, és ízlés szerin...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű