lencse
-40 dkg lencsét előző este beáztatni,
-másnap tiszta vízben feltenni főni, babérlevél, só, vegeta bele,
-Rántás: zsiradék, liszt, sötétre, diónyi vöröshagyma, pirospaprika, vízzel felengedni, bele a lencsébe,
-citromlé vagy ecet, felforralni, fél pohár tejföl, pikáns legyen
A brokkolit rózsáira szedjük, megmossuk és bő forrásban levő vízben blansírozzuk (2-3 percet főztem), átmossuk jéghideg vízzel és leszűrjük. A krumplit meghámozzuk, nagyobb darabok...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVilágos rózsaszínű rántást készítünk, belekeverjük a finomra vágott hagymát, jól átpároljuk, beletesszük a felvágott kaprot, lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk a paprikát, azzal is elke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés A sütőt előmelegítem 220 fokra. A karfiolt rózsáira szedem, a nagyobbakat felezem, negyedelem. Az egy deci olajat el keverek egy teáskanál curry-vel, fél teáskanál s...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA káposzta külső, sérült leveleit eltávolítjuk. A káposztafejet leöblítjük, kettévágjuk, torzsáját kiemeljük, és leveleit vékony csíkokra vágjuk-gyaluljuk. A hagymát meghámozzuk és...
Elkészítési idő: 1,30 perc Nehézség: Közepes