menu

Családireceptkönyv.hu

Zöldborsó leves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


borsó

Elkészítés:



• Pulyka- vagy csirkenyakat főzni, ha majdnem puha, bele:
• 1 kg zöldborsó, sárgarépa, karalábé, lestyán levél,
• ha puha, marhahúsleves kocka, tészta,
• rántás: olaj, liszt, pirul, 1 gerezd fokhagyma, zöldpetrezselyem, pirospaprika, felöntöm vízzel, bele a levesbe.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Palócleves
Palócleves

Először pörköltalapot készítünk. A vöröshagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és a zsíron alaposan megdinszteljük. (Ha megsózzuk a hagymát, jobban megpuhul.) Levesszük a tűzről, ho...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tárkonyos-gombás csirkeraguleves
Tárkonyos-gombás csirkeraguleves

Elkészítés: A vöröshagymát kevés olajon megdinszteljük, majd rádobjuk a felkarikázott zöldséget, és lepirítjuk. Hozzáadjuk a húst, fehéredéskor sózzuk, borsozzuk. Ráöntjük a lec...

Elkészítési idő: 30 őerc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Lencseleves
Lencseleves

Az előző este beáztatott lencsét a füstölt hússal együtt feltesszük főni. Kevés olajon dinszteljük a felaprított vöröshagymát, rátesszük a zúzott fokhagymát, pirospaprikát keverünk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Póréhagyma-krémleves krumplival
Póréhagyma-krémleves krumplival

A hagymát és a fokhagymát apróra, a krumplit kockákra, a póréhagymát pedig (miután lehúztuk a külső héját) karikákra vágjuk. A vöröshagymát és a fokhagymát az olajon megdinszteljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk