menu

Családireceptkönyv.hu

BRASSÓI APRÓPECSENYE


Írta:

Elk. idő: 50
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. 6 kicsontozott bordaszelet vagy combszelet
2. 75 dg burgonya
3. 2 evőkanál zsiradék
4. olaj, só, töröttbors, majoránna
5. 1 db húsleves kocka
6. 1 kiskanál pirospaprika
7. 2-3 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


A húst csíkokra vágjuk és a forró zsírban barnára pirítjuk. Ha sötétre sült, megsózzuk, borsozzuk, beletörjük a fokhagymát, gazdagon meghintjük majoránnával. Néhány kanál vízben feloldjuk a leveskockát, a húsra öntjük, és lefedve puhára pároljuk (e célra még jobb ha van készen húslevesünk). Amíg nem párolódott meg, addig a húslevessel locsolgatjuk.

Közben bő, forró olajban kisütjük a burgonyát, amelyet ugyanakkora csíkokra vágtunk fel, mint a húsdarabokat. Végül a puha húst zsírjára sütjük, beletesszük a puha papíron leitatott burgonyát.

BRASSÓI APRÓPECSENYE

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel
Sült oldalas kínai, pirított tojásos rizzsel

Az oldalast egy kevés vízben gyömbérrel, fokhagymával és egy vöröshagymával egy óra alatt puhára főzzük. A szójaszószt mézzel elkeverjük, hozzáadjuk a paradicsompürét, pár csepp cs...

Elkészítési idő: 1 óra 30 p
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kolbász, Apicius nyomán
Kolbász, Apicius nyomán

Az összetevőket összekeverni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szalontüdő gőz-zsemlegombóccal
Szalontüdő gőz-zsemlegombóccal

A jól megmosott tüdőt és a szívet fokhagymás, babérlevelet, sóval, egész borssal ízesített vízben feltesszük főni és még beledobunk 1 nagy fej egészben hagyott, megtisztított v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Kuruc pecsenye
Kuruc pecsenye

A hússzeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, vékonyan megkenjük mustárral, majd minden egyes szeletre egy-egy gépsonkát teszünk. A húsokat félbehajtjuk, és vízbe mártott...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk