30 dkg spagetti tészta
10 dkg bacon
2 tojás
2 ek olívaolaj
1 evőkanál liszt
10 dkg sajt
só
fehérbors
A tésztát sós vízben, egy kevés olajjal feltesszük főni. A bacon-t felcsíkozzuk, majd az olíva olajon megpirítjuk. A tojásokat összekeverjük a reszelt sajttal, egy kis sóval és borssal.
Ha megfőtt a tészta leszűrjük, és egy kevés főzőlével együtt a szalonnához adjuk. Ráöntjük a tojásos keveréket, majd óvatosan eldolgozzuk, ügyelve arra, hogy ne csomósodjon össze. Ha összekeveredett, már mehet is az asztalra.
Az alap koncepció, hogy ahány tojás, annyi deka liszttel gyúrjuk nyújtható tésztává. Sót semmiképpen ne tegyünk a tésztába. A tésztához a lisztet átszitáljuk, beletesszük a rob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat tegyük ki fél napra a konyhába, hogy tényleg teljesen lágy legyen – ha mikrózzuk, nem fog egyenletesen melegedni, és tönkreteszi a tészta állagát, ha keményebb, nagyon nehé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy fazékban vizet forralunk, és teszünk bele 1 evőkanál sót. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, hozzáadjuk a 1 kk sót, a tojásokat, tekerünk rá egy kis borsot, majd fakanáll...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tésztát sós, olajos vízben "al dente", haraphatóra (azaz nem kifejezetten puhára) főzzük. A megtisztított lazacfilét felkockázzuk, és olívaolajon megsütjük. Sülés közben sózzu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű