4 szelet sertéstarja
4 szelet szalonna (füstölt)
4 evőkanál olívaolaj
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál mustár
1 evőkanál fűszerpaprika
8 csipet fehérbors (őrölt)
1 teáskanál só
Fokhagymanyomón átpréseljük a fokhagyma gerezdeket, majd hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a mustárt és az olajat, majd alaposan összekeverjük.
A hús szeletek mindkét oldalát bekenjük a fűszer keverékkel, majd egymásra helyezzük őket egy tálban. Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a lángot, hogy a tarját közepes hőfokon tudjuk sütni. Oldalanként maximum 4-5 percig sütjük a húst, majd kivesszük a serpenyőből.
Tálaláskor a húsokra helyezzük a sült szalonna szeleteket, majd sült burgonyával, és savanyúsággal tálaljuk a cigánypecsenyét.
Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Mi "fehéren" szeretjük, de ilyenkor a tűzről félrehúzva tehetünk rá pirospaprikát. Rádobjuk a kockára vágott csirke...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű• Elkészítés: A savanyú káposztát puhára főzzük, majd leszűrjük. A hagymát és a füstölt szalonnát apró kockára vágjuk. Párolt rizst készítünk úgy, hogy kevés olajon a rizst kicsit...
Elkészítési idő: 1 - 30 perc Nehézség: KözepesElkészítése: A húsokat ledaráljuk vagy nagyon apróra vágjuk. 6 tojást keményre főzünk. A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és az olajon megdinszteljük. A húshoz hozzáadjuk a hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a gombát, ha megpirult, beletesszük a kockára vágott húst, fűszerezzük. Ha a hús már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a zúz...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű