1/2 csomag leveles tészta
1 db tojás
só
10 dkg reszelt sajt
Nyújtsuk ki a leveles tésztát 2-3 mm vastagságúra. Vágjuk a tésztalapot 3 x 6 cm-es téglalapokra, és kenjük meg mindet a felvert tojással. Sózzuk meg, majd hintsük meg reszelt sajttal, és kissé nyomkodjuk a sajtreszeléket a tésztába.
2.
Fogjuk meg a téglalapok két végét, és csavarjuk el ellentétes irányba, majd helyezzük mindet tepsibe. Pihentessük 20 percet. A sütőbe tegyünk egy kis lábas forró vizet, és süssük a masnikat 220 fokon ropogósra.
1. A tésztához 2,5 dkg vajat/margarint elmorzsolunk a liszttel és a sóval. A tejet meglangyosítjuk a porcukorral, felfuttatjuk benne a morzsolt élesztőt, majd beletesszük a tojássá...
Elkészítési idő: 50 PERC + A TÉS Nehézség: KönnyűAz élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom. A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom. Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben cukorral felfuttatjuk, és a lisztet a rámával elmorzsoljuk. 2. Hozzáadjuk az élesztőt és a többi alapanyagot. 3. Gyenge keménységű tésztát kap...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt pici cukorral felfuttatjuk, a megadott anyagokat összedolgozzuk, majd kb. fél órát kelni hagyjuk. 2. Gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, kis pogácsaszaggatóva...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz