25dkg Trappista sajt
50 dkg liszt
3 dkg élesztő
1 csapott evőkanál só
30 dkg Ráma
2 dl tejföl
1 mk kristálycukor
3 db tojás sárgája
1 egész tojás a kenéshez
Az élesztőt 1 dl langyos cukros tejfölben felfuttatom.
A sót a liszttel elkeverem és a rámával elmorzsolom.
Hozzáadom a többi összetevőt, az élesztőt , két marék reszelt sajtot stb. Jól összegyúrom és 45 percig pihentetem.
Ujjnyi vastagra nyújtom, tetejét egésztojással lekenem, reszeltsajttal megszórom és derelyvágóval felcsíkozom.
Előmelegített sütőben 200 fokon aranybarnára sütöm.
Az élesztőt a cukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, hozzákeverjük a sót, a tojásokat, az étolajat, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. Közepesen kemény té...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe beletesszük az áttört burgonyát és a sót. 2-3 evőkanál langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt a cukorral, és ezt is hozzáadjuk. A maradék langyos tejjel tésztát dagasztu...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. Az alapanyagok kimérése után a lisztet és a margarint vagy a vajat addig kell összemorzsolni, míg a zsiradék teljesen körülveszi a liszt szemcséket. Ezután hozzá kell adni a töb...
Elkészítési idő: 2 óra + Nehézség: Könnyű