2 db tojásfeherje
12 dkg darált dió
10-15 dkg cukor
2 dkg kakaó
1 csipet só
A hozzávalókat kimérjük.
Majd alaposan összekeverjük.
Végül hozzá adjuk a tojásfehérjét. Elég ragacsos masszát kapunk, miután összekeverjük.
Egy sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat teszünk. Érdemes kis távolságot hagyni köztük, mert picit terülni fognak.
Majd 180 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt készre sütjük.
A vizet a cukorral szirup sűrűségűre összefőzzük. Ehhez körülbelül 7 perc szükséges, akkor jó a szirup, amikor szálas lesz. Ekkor levesszük a tűzről és a vajat kockánként folyamato...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 120 fokra légkeverés nélkül, alsó-felő mód (légkeveréssel 100 fok) és két nagy méretű, lapos tepsire jó minőségű sütőpapírt vagy szilikonlapot terítünk. Az eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMásodik réteg: Ugyan az mint az előző, csak a tojássárgájához keverünk 3 evőkanál kakaót. Ha az elsőréteg megdermedt, akkor ráöntjük ezt a réteget és vissza a hűtőbe. Harmadik...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű