menu

Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkemáj


Írta:

Elk. idő: 40
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1. fél kg csirkemáj
2. 2 - 3 evőkanál napraforgó olaj
3. 2 – 3 gerezd zúzott fokhagyma
4. 1 csapott teáskanál köménymag
5. só, bors

Elkészítés:


A csirkemájat megtisztítjuk a felesleges dolgoktól. A lábasban megmelegítjük az olajat, levesszük a tűzhelyről. Beletesszük a megtisztított májat, rátesszük a zúzott fokhagymát, a köménymagot és összekeverjük. Visszatesszük a tűz-helyre és fedő alatt, közepes lángon sütjük.

Addig kell sütni, amíg a máj meg nem sül (a közepe nem véres). Sütés köz-ben néhányszor lazán meg kell keverni, de vigyázni kell, mert az olaj lehet, hogy erősen pattogni fog.

Melegen tálaljuk, fogyasztáskor sózzuk, borsozzuk. Adhatunk hozzá hajában főtt krumplit, rizst. Savanyúságot feltétlen kínáljunk hozzá.

Trükkök, tippek, praktikák:


Hűtőben tárolva, hidegen is fogyasztható. Ha hidegen összetörjük a zsírjával, kenyérre kenve igen finom eledel.

Főtt rizs készítése:
• Egy kávés-pohár rizst 2 – 3 evőkanál olajban fehérre pirítok.
• 1 kávéskanál Piros Aranyat keverek hozzá,
• 3 kávés-pohár vizet teszek hozzá és egy húsleves kockát.
• Főzelék-sűrűre főzöm és elzárom alatta a gázt
• 10 – 15 percig pihentetem, amíg a rizs felszívja a levét.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok
Krémsajtos bundában sült csirkefalatok

Az alaposan megtisztított csirkemellet kb. 1cm széles és 3-4 cm hosszú csíkokra vágjuk. Kicsit hagyjuk lecsöpögni, meghintjük sóval, borssal és jól összeforgatjuk. A masszához a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Háromsajtos csirkemell recept
Háromsajtos csirkemell recept

Elkészítése: A csirkemellet felszeleteljük hosszában, majd borsozzuk, sózzuk és kevés zsiradékon megpirítjuk. A sajtokat feldaraboljuk, tejszínnel és kevés vízzel feltesszük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Almás sajtos csirke
Almás sajtos csirke

A csirke melleket szeletekre vágjuk,majd negyedeljük. A szalonna szeleteket tűz álló edény aljára fektetjük és rá rakjuk a kissé ki veregetett, sóval borssal meg szórt és lisztbe...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nándor
Rántott csirkemáj
Rántott csirkemáj

A csirkemájat tisztítsd meg, ha szükséges, a maradék szívet, hártyás részt távolítsd el. Arra ügyelj, hogy a szeletek ne legyenek 1,5 centiméternél vastagabbak, különben nem tudnak...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk