– 1 kg csiperke gomba
– 2 fej hagyma
– 2 dl tejföl
– 6 teáskanál őrölt pirospaprika
– Fél teáskanál bors
– 2 teáskanál só
– 2 evőkanál liszt
– 4 evőkanál olaj a gombához
– 1 ek. olívaolaj vagy vaj a kuszkuszhoz
– Kb. fél liter víz a gombához, 1 bögre víz a kuszkuszhoz
– 1 bögre (kb. 250 g) kuszkusz
1. Vágd fel apróra a hagymát, szeleteld fel a gombát.
2. Közepes lángon párold aranyszínűre a hagymát az olajon. Egy picit már jusson túl az üveges állapoton, legyen színe.
3. Vedd lejjebb a lángot, adj hozzá egy nagyon kevés vizet (kb. fél decit), és hagyd, hogy alacsony lángon főjön.
4. Főzd a hagymát 30 percig, fél-fél deci vizet hozzáadva mindig, amikor zsírjára sült. Ettől a lépéstől lesz a gombapaprikás igazán szaftos.
5. Vedd le a lábast a tűzről, add hozzá a paprikát, keverd jól el.
6. Add hozzá a szeletekre vágott gombát, sózd és borsozd ízlés szerint. Keverd meg és főzd 5-10 percig. Nem kell hozzá folyadékot önteni, a gomba rengeteg levet ereszt.
7. Közben készítsd el a kuszkuszt. Öntsd a kuszkuszt egy tálba, öntsd föl forrásban lévő vízzel, sózd ízlés szerint, és tegyél bele egy evőkanálnyi olívaolajat vagy vajat. Takard le műanyag fóliával, és hagyd, hogy magába szívja a vizet.
8. A habaráshoz egy tálkában keverd össze a tejfölt a liszttel. Adj hozzá 4-5 evőkanálnyit a gomba levéből, és keverd jól el.
9. Öntsd a tejfölös szószt a gombára, keverd el, és főzd 3 percig, hogy a liszt besűrítse a paprikást.
10. A tálaláshoz egy villával lazítsd meg a kuszkuszt, szedd tányérokba, és tálald rajta a gombapaprikást.
Elkészítés: Sütőpapírt teszek egy tepsibe, erre teszem a padlizsánokat, és addig sütöm, amíg alaposan meg nem barnulnak. Majd a zöldség húsát óvatosan kikaparom a héjából, egy tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk egy tepsit, és beleöntjük a 2-3 bögre rizst (ami nyers, nincs előfőzve, megmosni azért meg kell) egyenletesen, hogy mindenhova jusson. A már vékonyra szeletelt csirkeme...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA cukkini végeit levágjuk, és egy zöldséghámozóval vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, és finomra vágjuk, a gombát felszeleteljük. A szószhoz a szójas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűelkészítés 1.A tészta elkészítéséhez egy tálban összedolgozzuk a lisztet, margarint, tojás, vizet és a sót. 2.Ezután egy kivajazott kerek tepsibe belenyomkodjuk a tésztát úgy,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű