400 g konzerv csiperke gomba
1 pohár rizs (ez a mérce)
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
ízlés szerint fűszer paprika
ízlés szerint só
2 db babérlevél
1 db pörköltszaft kocka
2 pohár víz
A lángra feltesszük a lángfogó karikát, és az apróra vágott hagymát olajjal együtt egy lábosba tesszük és üvegesre pirítjuk.
Hozzáadjuk a rizst, a gombát és együtt dinszteljük egy kicsit.
Felengedjük a vízzel és fűszerezzük.
Fedőt teszünk rá, de alatta hagyjuk a fakanalat, hogy a gőz távozni tudjon. Mikor majdnem kész kivesszük a fakanalat a fedő alól és készre pároljuk.
Friss salátával kínáljuk.
A burgonyát héjában megfőzzük. Ha megfőtt, meghámozzuk, összetörjük és hagyjuk kihűlni. Ha kihűlt, nyújtódeszkára tesszük, és fészket készítünk a közepén. Belerakjuk a fészekb...
Elkészítési idő: 60perc Nehézség: KönnyűA burgonyát meghámozzuk, megfőzzük és lereszeljük egy kisebb lyukú reszelőn. Fűszerezzük, sózzuk, borsozzuk. A sajtot egész vékony csíkokra szeleteljük, a tojásokat villával felver...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hercegnőburgonya sem bonyolult darab, cserébe viszont nagyon látványos fogás. Egyszerűen csak főzd meg a krumplit, mintha pürét készítenél, keverd el tojássárgájával, vajjal és a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát alaposan megmossuk, egyenként alufóliára helyezzük, betekerjük. 2. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.A burgonyákat tepsire rakjuk, és 1/2 óráig sütjük. 3. Közb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű