A kroketthoz::
300 g trappista sajt
1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
30 g búzaliszt (BL55)
A kisütéshez:
étolaj
Nem mértem, de max 20 perc alatt készen van vele az ember. Lehet önmagában simán mártogatóssal, rizzsel, tartárral, áfonya szósszal ki hogyan szeretné. A fiaim kb. 10 perc alatt eltüntették. Szóval lehet egyből érdemes dupla adaggal kezdeni. Még mielőtt bárki feltenné a kérdést, nem kell panírozni, és nem fog szétfolyni!!
Készítsük elő a hozzávalókat.
A sajtot egy tálba reszeljük.
Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll.
Keverjük hozzáadjuk a tojást és a lisztet.
3-4 cm-es rudakat sodrunk.
Olajban kisütjük.
Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.
A kroketteket ne tegyük közel egymáshoz az olajban, inkább több adagban süssük ki, mert könnyen összetapadnak. Még egy tipp, amikor az olajban elkezdjük sütni, várjunk, vele picit mielőtt megforgatnánk, mert ha nem kap egy pindurka kérget a villához is hozzátapad. És szintén egy tipp, ha már aranybarna ne süssük tovább, mert előfordul, hogy felpuffad egy gombostű fejnyi ponton és ott kilukad, elkezd kifolyni a sajt. Ha ezt nem várjuk meg nem fog kifolyni.
A megmosott cukkinit héjastól felkarikázzuk. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a felszeletelt gombát és a cukkinit....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet és a túrót forrásig hevíted, aztán leszűröd és belerakod egy lábasba és hozzáadod a vajat , sót és szódabikarbónát. Lassú tűzön kevergeted és sűrű krém lesz belőle kb 7-1...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat apró rostélyú húsdarálón összedaráljuk. Villámgyorsan jégkockatartókba, illetve ha nincs, akkor műanyag tojástartókba rakjuk, és mélyhűtőben lefagyasztjuk. 24 óra...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA gyökérféléket, a sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, céklarépát, cukorrépát, stb. pincében és homokban tárolhatjuk. (Vermelés: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/aktualis-n...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz