» 1 tojás
» 1 bögre tej (2,5 dl )
» 1 bögre liszt
» 1/4 kg túró
» 2 evőkanál oliva olaj (az edény kikenéséhez )
» 5 dkg trappista sajt
» 1 csapott tk. só
A tojást felverem a tejjel, bele szórom a lisztet, az össze tört túró, + a reszelt sajtot és a sót. Jól összekeverem a lábast ki kenem az olajjal és felforrósítom, beleöntöm az elkészített masszát. Erős tűzön sütöm fedő alatt kb. 3 percig, majd két lapos fakanál segítségével megfordítom és még sütöm amíg szép piros nem lesz, már fedő nélkül.
Ez egy Grúz étel, nekem is ajánlották, nagyon finom és ami nem mellékes kevés költségből három személynek kiadós reggeli akár egy csésze teával is .
Ezeket az alapanyagokat összedolgozzuk. Golyókat formázunk belőle és forró olajba kisütjük. Tejföllel vagy lekvárral tálalható.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA palacsinta hozzávalóit csomómentesre keverjük, félretesszük. A gombát megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A hagymát felaprítjuk, kevés olajon megdinszteljük, majd a gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet felforralom cukorral, vaníliás cukorral. A kiflit kis darabokra összevágom, megszórom mákkal, porcukorral, majd leöntöm a forró tejjel. Kivajazott tűzálló tálba rakom, tete...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz alapanyagokat egy tálba tesszük, majd egy kanál segítségével elkezdjük keverni a tésztát és amikor, már nem lehet kanállal tovább keverni, akkor elkezdjük kézzel gyúrni és ezt a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű