menu

Családireceptkönyv.hu

Kávésüti


Írta:

Elk. idő: 80 perc
Adag: 20 db
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


170+170 (összesen 340 g) szobahőmérsékletű vaj, + kb. 2 dkg a tepsihez
450 g cukor
200 g barna cukor
375+100g (összesen 475 g) liszt
170 g dió (vagy más csonthéjas, pl. mandula, pekán dió)
3 dl tej
3 tojás fehérje
2 ek. őrölt fahéj
4 tk. sütőpor
1 tk. só

Elkészítés:


Melegítsd be a sütőt 180 fokra.
Egy nagyobb tálban verd fel a tojásfehérjéket, és tedd be a hűtőbe.
Egy másik tálba szitálj bele 375 g lisztet, a sütőport és a sót.
Egy harmadik tálban keverj össze habosra 170g vajat és a 450 g kristálycukrot.
Felváltva öntsd a vajas-cukros keverékhez a lisztes keveréket és a 3 dl tejet, közben keverve. Ha kész, tedd be a hűtőbe.
Egy nagy késsel vágd durva darabokra a diót.Egy negyedik tálba szórd bele a fölső réteg hozzávalóit: 170 g diót, 170 g vajat, 100 g lisztet, 200 g barna cukrot és 2 ek fahéjat. Egy villával törd addig, amíg gyurmaszerű, barna állagot nem kapsz. Tedd félre.
Vajazz ki jó vastagon egy 25×35 cm-es tepsit.
A tojásfehérjét forgasd bele óvatosan a tészta alapba (amihez a tejet és a lisztet keverted).
Ezt az egészet öntsd bele a tepsibe, és egyengesd el.
Kézzel morzsázd rá a diós-fahéjas keveréket. Nem kell, hogy szép legyen – ez a süti “csak” finom lesz.
Tedd be a sütőbe (nem kell légkeverés), és kb. 50 perc alatt süsd meg. Ne süsd túl, akkor van kész, ha a beleszúrt villára már nem ragad rá a tészta.

A tészta megemelkedik, és a felső réteg – dió, barna cukor, fahéj – szépen elmerül a puha sütiben.
Vedd ki a sütőből, pihentesd 10 percig, és felvágva tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


A coffee cake-nek nincs egyetlen receptje, ahány ház annyi szokás. Talán két állandó összetevője van, ami minden receptben megtalálható, a fahéj és valamilyen csonthéjas, pl. dió.
Dió helyett bármilyen csonthéjas gyümölcsöt választhatsz, ezzel újabb ízeket varázsolva. Lehet mandula, mogyoró, pekán dió. pl.

Kávésüti

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
Szilvás-diós bukta
Szilvás-diós bukta

A lisztet a puha vajjal és a sóval egy tálban elmorzsoljuk. A langyos tejben az élesztőt, a cukrot és egy kanál lisztet elkeverünk. A lisztes keverékhez a felfutott élesztőt hozzák...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Túrós keksz
Túrós keksz

A hozzávalókat egy keverőtálban összedolgozzuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe halmozzuk egy kanál segítségével, és keksz formákat alkotunk. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc al...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejsodó
Tejsodó

Keverd össze a tojássárgáját 2 evőkanál édesítő porral. Forralj tejet egy lábasban a fahéj/vaníliarúddal együtt. Forrázd le 15 percig, majd újra kezdd el forralni. Öntsd a for...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Pudingos - Pudingos piskótaszelet
Pudingos - Pudingos piskótaszelet

1. 9 dl tejben megfőzünk 2 csomag pudingot. 2. A tojások sárgáját habosra keverjük a két fajta cukorral, beletesszük a sót, a tejet, az olajat, a lisztes sütőport és a kakaót....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk