1 kg liszt
3 kefir
2 tojás
2 evőkanál só
5 dkg élesztő
Elkészítés:
1. Az élesztőt tejben felfuttatjuk (Langyos tej, kis cukor!)
2. A hozzávalókat jól megdagasztjuk és 6 órán át hűtőben kelesztjük. (meleg helyen 1 óra alatt megkel)
3. Kinyújtjuk kb 1-1,5 cm vastagra és nagyméretű pohárral/bögrével kiszaggatjuk. Konyharuhával letakarva hagyjuk kelni még egy kicsit.
4. Olajat hevítünk egy nagyméretű, alacsony edényben
5. A megkelt tésztát olajos kézzel körkörösen széthúzkodjuk ügyelve, hogy ne szakadjon el a tészta és a forró olajban hirtelen kisütjük.
1. Fagyasztható a tészta szaggatás után.....mikor kivesszük, hagyjuk lisztes deszkán kiolvadni, mire kiolvad meg is kel.
2. Hűtőben tárolva akár egy hétig is eláll
3. A kefir helyettesíthető tejföllel (cream fraiché) is akár (ha valaki nem tud kefirhez jutni)
A túrót villával összetöröm és a hozzávalókkal összegyúrom. Gombócokat formázok belőle és sós forrásban levő vízbe rakom őket. A gobócok feljönnek a víz tetejére, akkor még 5 perci...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA pizzatésztához az élesztőt elmorzsoljuk a langyos vízben és hozzákeverjük a sót, majd összedolgozzuk a liszttel meg az olajjal és megdagasztjuk. Letakarjuk, fél órát kelni hagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához az élesztőt cukorral meg kevés meleg vízzel felfuttatjuk, majd az összes többi hozzávalóval jól összegyúrjuk. Kinyújtjuk kb. 3-4 mm vékonyra. Négy részre elvágjuk keres...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókból tésztát dagasztok. Ha szükséges kevés vízzet adok még hozzá, de csak óvatosan, mert a burgonya lágyítja a tésztát. Hagyom duplájára kelni. Egy nagyobb sütőtepsit sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű