6 db csirkecomb
2 db tojás (apró, "S"-es méretű)
2 evőkanál házi tej / teljes tej
150 g búzaliszt (BL55)
2 teáskanál fokhagymapor
2 teáskanál fűszerpaprika
1 teáskanál feketebors (őrölt)
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál zabpehely
1 teáskanál só
A páchoz
1 teáskanál só
3 evőkanál citromlé
1 teáskanál feketebors (őrölt)
1 teáskanál chili (őrölt)
Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat.
Összekeverjük a száraz anyagokat (liszt, só, bors, fokhagymapor, paprika, apró zabpehely, zsemlemorzsa).
Egy másik tálban alaposan összekeverjük a tojásokat a tejjel.
Elővesszük a csirkecombokat és bőrével együtt először a lisztes keverékbe, majd a tojásba, majd újra a lisztes keverékbe forgatjuk őket.
Forró olajban kb. 25 perc alatt, szép aranybarnára sütjük őket.
Egy tálba papírtörlőt teszünk és hagyjuk, hogy feligya a felesleges olajat, ami lecsepeg a megsült csirkéről.
Sültburgonyával, vagy bármilyen más, számunkra megfelelő körettel tálaljuk.
A karfiol rózsákat sós vízben roppanósra főzzük, hagyjuk lecsöpögni. A sajtot lereszeljük. A melleket vékonyra klopfoljuk, egy közepes méretű tepsit 2 ek olajjal kikenünk és belef...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA húst vágjuk apró kockára, sózzuk, borsozzuk, és hagyjuk állni egy kicsit. 4 evőkanál tejfölt, a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal, a petrezselyemmel, 15 dkg reszelt sajt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a hozzávalókat - kivéve a vizet és a csirkét - egy nagy tálba. Adjuk hozzá a vizet, hogy egy laza mártást kapjunk. Tegyünk félre belőle egy 1/2 csészényit a tálalá...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet hosszanti irányban 1 cm-es csíkokra vágjuk. A csíkokat lapjára fektetjük, a vastagabb végétől 0,5 cm-re kettévágjuk, és széthajtjuk. Így egy kb. 20 cm-es csíkot kapu...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű