menu

Családireceptkönyv.hu

Kocsonya sült krumplival


Írta:

Elk. idő: 10
Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


4 db első köröm – egészben
1 kisebb füstölt csülök
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
1 marék szemes bors
1 cső zöld erős paprika
2-3 marék só (a csülök sósságától függően)

Elkészítés:


A szemes bors kivételével mindent egy időben a fazékba rakunk, felöntjük hideg vízzel és nagy lángon főzni kezdjük. A forrás kezdetétől csökkentjük a lángot és elkezdjük leszedni róla a habot, mindaddig, amíg meg nem szűnik a habosodás. Ekkor tesszük bele a borsot és lassú tűzön főzzük még annyi ideig, amennyi hátra van a 10 órából. Az elfövő vizet folyamatosan utána töltjük, mindig hideg vízzel pótoljuk. A felöntés után hártya keletkezik a tetején, ez zsír, amit folyamatosan leszedünk egy kanállal. Az utolsó órában már nem szabad felönteni vízzel.

Ha kész elzárjuk a lángot és kb. 20 percig pihentetjük. Utána szűrőlapáttal tálra szedjük a húst és nagy méretű fémszűrőn átszűrjük a lét. A húst teljesen kicsontozzuk (két villa segítségével), tányérokba rendezzük és felöntjük a tiszta kocsonya lével. Hideg helyre (ha lehet ne hűtőbe!) rakjuk és fogyasztásig itt tároljuk.

Az egyforma, közepes méretű krumplikat folyó víz alatt jól átmossuk, letöröljük és a sütőben puhára sütjük. Amikor már érezzük a sült krumpli illatát és kezd a héja ráncosodni, konyharuhával kibélelt tálba szedjük, ráhajtjuk a konyharuhát és a meleg gőzben 20-25 percig pihentetjük, utána a héját leszedjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


A kocsonya elkészítési ideje 10 óra, de ezt a rendszer nem fogadta el. Nyilván, senki nem feltételezte, hogy ennyi ideig is készülhet egy étel. A hideg kocsonya és a meleg krumpli pompás ízélményt nyújt. Próbáljátok ki.

Kocsonya sült krumplival

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

A húst felszeleteljük, megsózzuk, megborsozzuk, megforgatjuk lisztben, majd forró olajban hirtelen kisütjük. Papírszalvétára szedjük, és lecsepegtetjük. A húsokat ezután egy nagyo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Katalin
Mostari cicvara
Avatar Katalin Kedvelnék
Mostari cicvara

A krumplit akár héjában, akár már felkockázva, feltesszük sós vízben főni. (Felkockázva hamarabb megfő.) Amíg puhul, hagymát pirítunk olajon. Ha megpirult, hozzákeverjük a durvára...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hagymás bab recept Bud Spencer módra
Hagymás bab recept Bud Spencer módra

A babot főzés előtt az előző este beáztatjuk. Főzés elején belerakjuk a bazsalikomot, és félig főzzük meg. Kockára vágjuk a szalonnát és a sonkát. Egy serpenyőben kiolvasztjuk a zs...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Anita
KRUMPLIPAPRIKÁS SÜLT SZALONNÁVAL
KRUMPLIPAPRIKÁS SÜLT SZALONNÁVAL

A krumplit meghamozzuk,megmossuk es felkockazzuk A hagymat aprora vagjuk Az olajon a hagymat uvegesre paroljuk,hozzaadjuk a sot,borsot,piros paprikat Osszekeverjuk es beletesszu...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk