• kalács vagy kiflik (5 db)
• 3 tojás kettéválasztva
• 3 – 4 ek. cukor
• 1/2 l tej
• 1 marék darált dió (cukrozva)
• 3 alma szeletelve
• mazsola, fahéj, őrölt szegfűszeg, vaníliás cukor, (rum), vaj az edény kikenéséhez
• baracklekvár
1. A kifliket, kalácsot felkarikázzuk, szeleteljük, a tojássárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral, tejjel kikeverjük, ráöntjük a kiflikre.
2. Vajazott hőálló edénybe tesszük, a szeletelt almával, mazsolával, darált dióval (rummal), késhegynyi őrölt szegfűszeggel és fahéjjal rétegezve. A tetejére alma kerüljön.
3. Sütőbe tesszük, lefedve közepes lángon sütjük (kb. 40 – 45 percig).
4. A tojásfehérjéket habbá verjük, óvatosan kevés baracklekvárt keverünk hozzá, a félig megsült sütemény tetejére kenjük, fedő nélkül visszatesszük a sütőbe, még kb. 10 percig sütjük, amíg a hab megpirul.
A 4 tojásos piskótatésztát készítünk. A barna lapot anyagait alaposan összegyúrjuk és 2 részre osztva megsütjük. A krém készítése: 2 dl tejben 2 evőkanál lisztet és a vaníliáscuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazakat tálba öntjük, majd átkeverjük. Ezután jöhetnek bele a folyékony hozzávalók is. Alaposan átkeverjük, sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. Kiolajozott tepsibe ön...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA vajat a cukorral, a tejjel és a kakaóval gőz fölött felfőzzük. Ekkor levesszük a gőzről és beleforgatjuk a szárazanyagokat. A kekszes masszát egy 20 × 30 cm-es tepsi aljába nyomk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűa tesztat a szokasos modon elkeszitjuk es vajazott lisztezett tepsiben majdnem teljesen megsutjuk kivesszuk es rakenjuk a krem1-et, lassu tuznel inkabb hogy megszaradjon a tojas...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű