A rántott húshoz
6 szelet sertéskaraj (csont nélküli)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
zsemlemorzsa
búzaliszt (BL55)
étolaj
A spagetti tésztához
250 g tészta - spagetti (száraz)
víz
só
A mártáshoz
50 ml olívaolaj
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
100 g gépsonka
6 fej gomba - csiperke/sampion
1 teáskanál kakukkfű (friss, vagy szárított)
400 g hámozott, darabolt paradicsom konzerv
bors - fekete (tört)
só
A tálaláshoz
100 g trappista sajt (reszelt)
Teljes elkészülési idő
70 perc
[Nem szívbarát recept!]
[Tojásfehérjét tartalmaz!]
[Cukrot tartalmaz!]
[Glutént tartalmaz!]
[Tejfehérjét tartalmaz!]
A vöröshagymát, fokhagymát finomra vágjuk.
A gombát megtisztítjuk, felcikkezzük.
A gépsonkát felcsíkozzuk.
Olívaolajat hevítünk a serpenyőben a paradicsomos mártáshoz.
Mikor felforrósodott az olaj, rátesszük a finomra vágott vöröshagymát, és a fokhagymát. Üvegesre pirítjuk a hagymát.
Mikor a hagyma üveges, rátesszük a felcsíkozott gépsonkát is.
2 perc kevergetés, pirítás után rátesszük a felaprított gombát.
Hozzáadjuk a paradicsomkonzervet, és ráforralunk egyet.
Kis lángon főzzük még 3-4 percen át. Közben borsozzuk, ízlés szerint készre sózzuk. Majd levesszük a tűzhelyről, és félretesszük.
A spagettitésztát 8 perc alatt készre főzzük enyhén sós, logobó vízben.
A sertéskaraj szeleteket kiklopfoljuk, a szélükön a hártyát bevagdossuk, és mindkét oldalukat sózzuk.
A kiklopfolt sertéskarajokat a szokásos módon bepanírozzuk liszt-tojás-morzsa.
Forró étolajban kisütjük a bepanírozott sertéskarajokat.
Tálaljuk az elkészült Milánói sertésbordát. A tetejére reszelt trappista sajtot szórunk.
Ez a Milánói sertésborda recept egy igazi klasszikus, amivel jóllakhat az egész család! Kiadós, klasszikus fogás! Próbáld ki Te is ezt a Milánói sertésborda receptet!
Elkészítés 1. A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós vízben megfőzzük, majd a tűzről lehúzzuk, és lefedve hagyjuk kihűlni. 2. Serpenyőben felhevítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés 30 perc A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát eg...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűVegyünk elő egy kb. 3 l-es lábast, tegyük bele a zsírt és a kolbászt és lassú tűzön addig pirítsuk, míg a kolbászból kisül a zsír. Kockázzuk fel a vöröshagymát, tegyük a lábasba, é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűVágd apróra a hagymát, a sárgarépát reszeld le, majd egy kis olajon pirítsd meg őket. Add hozzá ezután a darált húst, és ízesítsd kedved szerint. Mikor kissé kihűlt, formázz belől...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű