70 dkg sertéskaraj
kb. 5 dkg liszt
Olaj vagy zsír a sütéshez
Só
Bors
1. Ha egész karajt vásároltál, akkor szeleteld fel, kb. 1 cm-es szeletekre.
2. Klopfold ki a húst. A natúr szelet vastagsága ideálisan kb. 5-7 mm, és egyenletesen vastag a hús.
3. Sózd és borsozd ízlés szerint a hússzeleteket.
4. Ennyi húshoz kb. 5 dkg lisztre lesz szükséged. Ezt öntsd egy lapostányérra.
5. A hússzeleteket egyenként forgasd a lisztbe. Ügyelj arra, hogy mindkét oldalukat és a szélüket is teljesen befedje.
6. Egy nagyobb serpenyőben melegíts fel 2-3 evőkanál zsiradékot.
7. Közepes-alacsony lángon süsd ki a húsokat. A sütési idő a hús vastagságától és a tűz erejétől függően oldalanként 4-7 perc. Tedd a szeleteket az olajba, és ne nyúlj hozzá legalább 4 percig. Akkor fordítsd meg, és ne mozgasd.
8. Ha esetleg elfogy a zsiradék, akkor közben pótold. A natúr szeletet nem bő olajban sütjük, csak annyi kell, hogy ne legyen száraz a serpenyő alja.
9. A natúr szelet akkor van kész, ha gyönyörű aranybarnára sült, de egyáltalán nem égett meg. A húsnak magának teljesen átsültnek és puhának kell lennie, azonban ne süsd túl, mert akkor könnyen cipőtalpat szolgálhatsz fel.
A besózott, kiklopfolt tarjaszeleteket paprikás lisztbe forgatva olajon hirtelen mko-n átsütjük, kiszedjük, majd az olajon nagyobb kockára vágott hagymát dinsztelünk, visszarakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott vöröshagymát és a szintén apróra vágott hegyes erős paprikát (érdemes előtte megkóstolni, ha nagyon csíp, nem kell bele az egész!) zsíron üvegesre pirítjuk. Pici...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűA húst a csontok között tetszés szerinti darabokra vágjuk. Alaposan sózzuk, frissen őrlünk rá fekete borsot. Tepsibe, sütésálló edénybe rakjuk a húsokat. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A fokhagymát apróra vágjuk vagy lereszeljük. 2. A tarjaszeleteket enyhén kiklopfoljuk, az inas, hártyás részeket bevagdossuk. 3. A hússzeleteket bedörzsöljük sóval, bors...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz