30 dkg reszelt sajt,
1 db tojás,
1 – 1.5 evőkanál liszt
a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.
Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.
Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.
A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.
Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat. Pl. én egyszer 36 dkg -val készítettem, és kifolyt az egész..
Egyszerű, de nagyszerű recept!
Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A diót apróra vágjuk, a cukorral és fahéjjal összekeverjük. Tészta készítése: A vajat a cukorral és a vaníliás cukorral habosra k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz étcsokit vízgőz felett összeolvasztjuk a vajjal. Közben a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral és a vaníliával kihab...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle.
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesKészítsük el a tésztát, verjük fel a tojásokat a csipet sóval, majd adjuk hozzá a porcukrot, a vaníliaaromát, az olajat és a tejet. A lisztben keverjük el a sütőport, majd adjuk ho...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű