350 g zöld spárga
400 g csirkemell filé
30 ml olívaolaj
12 csipet só
6 csipet fehérbors (őrölt)
12 csipet köménymag (őrölt)
12 csipet fokhagymapor
6 szelet trappista sajt (szeletelt)
6 szelet gépsonka
A spárgát megtisztítjuk, majd sós vízben enyhén roppanósra főzzük. Ez kb. 5 percet vesz igénybe.
A csirkemellet szeletekre vágjuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel és fokhagymaporral.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, a húsok mindkét oldalát megsütjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.
4-5 darab spárgát beletekerünk egy szelet sonkába, majd a hússzeletekre fektetjük és egy-egy szelet sajttal befedjük.
Előmelegített 220 C fokos sütőben ízlés szerint rápirítjuk a sajtot. Én kb. 5 percig sütöttem. Nem érdemes túl sokáig pirítani, mert kiszáradhat a hús.
Tálalhatjuk is az elkészült zöld spárgás-sonkás csirkemellet.
A tejben olvaszd fel a vaníliáscukrot 2 evőkanál mézet és a margarin felét. A kifliket vágd szeletekre és locsold rájuk a tejet. A darált mákhoz vegyíts egy kis reszelt citromhéjat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát és a hagymát megpucoljuk, és négyfelé vágjuk. Tepsibe fektetjük, megszórjuk sóval, borssal, ételízesítővel, pirospaprikával, petrezselyemmel és a majorannával. Majd me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított, rózsáira szedett karfiolt sós vízbe tesszük, és kis lángon megfõzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha. Ha megfõtt hideg vízzel leöblítjük, és hagyjuk lecsepeg...
Elkészítési idő: 1óra 30perc Nehézség: KözepesA túrót (ehhez jobb a kicsit levesesebb, mint a száraz) összetörjük, hozzáadjuk a tojássárgákat, a puha vajat és a búzadarát. A zöldfűszereket és a sót szórjuk bele ízlés szerint,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű