0,5 l habtejszín
0,5 l tejföl
12 evő kanál cukor
1 vaníliás cukor
2 citrom leve és reszelt héja
25 dkg cukrozott tetejű babapiskóta
Tejfölt elkeverjük a 2 fajta cukorral, a citrom héjával és levével.
A tejszínt felverjük keményre.
Tortaforma alját kirakjuk piskótával.
Összekeverni a tejfölt a tejszínnel, felét a piskótára önteni és elsimítani.
Még egy réteg piskóta, rá a maradék krém.
Elsimítani és citromkarikákkal díszíteni.
Egy éjszakára hűtőbe tenni.
Nekem ez az adag egy 26 cm-es tortaformára elég.
incalziti laptele, adaugati zahar, cacao. topiti untul pe baie de aburi, si adaugati-l in lapte.amestecati si fierbeti 2 minute. turnati in forme si puneti in frigider.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA nedves hozzávalókat habosra keverjük robotgéppel. A száraz hozzávalókat összekeverjük és a nedvesbe keverjük. Nagyon ragadós tésztát kapunk. 5-10 percet hagyjuk állni és nagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a cukorral ízesített langyos tejben fölfuttatjuk. A tojások sárgáját a puha Ramával kikeverjük. A felfuttatott élesztővel és a liszttel összedolgozzuk, majd a tésztát k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábosban olvasztott vajon 1 percig kevergetjük a kölest, majd felöntjük a tejjel és forralás után lassú tűzön puhára főzzük kb. 8-10 perc alatt (ha elfő a tej, kicsi vízzel pót...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű