• 10 dkg liszt
• 60 dkg csirkemell
• 4 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 1 evőkanál morzsolt zsálya
• 1 csokor rozmaring
• 1 citrom
• 2 evőkanál kapribogyó
• 5 dkg vaj
• só, bors, olívaolaj
A csirkemellet vágd nagyon vékony szeletekre, majd sózd be őket. A lisztet, két kiskanál zsályát és egy kis rozmaringot dolgozz össze, majd ebben forgasd meg a csirkemelleket. Egy serpenyőben forró olajon pirítsd meg a hús mindkét oldalát, hamar át fog pirulni, tehát ne hagyd magára egy percig se. Miután minden szelet szépen megsült, a serpenyőt a benne maradt olajjal hagyd a tűzön, csak vedd kisebb lángra.
Dobd a serpenyőbe a felkarikázott fokhagymát, a kapribogyókat, add hozzá a citrom levét, és a felének a héját reszeld bele, ha már megpirult a fokhagyma, zárd el a lángot a serpenyő alatt. Dobd a még meleg serpenyőbe a vajat és a petrezselymet, és kevergesd addig, amíg mártássá nem sűrűsödik az egész. Ha ezzel kész vagy, öntsd rá az egészet a csirkére, és már eheted is.
A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet felvágjuk apró kockákra. Fűszerezzük ízlés szerint borssal és ételízesítővel. A lisztet, a tojást és a tejfölt jól összekeverjük, majd a sajt felét is belekeverjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKét zeller szárat, egy vöröshagymát, két paradicsomot és egy paprikát nagyobb szeletekre vágjuk. Picit sózzuk, borsozzuk és 3 dl olívaolajjal leöntjük. 240 fokon 6-8 percig sütjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megtisztítjuk, mossuk, leitatjuk róla a nedvességet. Ezután felszeleteljük, és befűszerezzük a fűszerkeverékkel. A fokhagymát összezúzzuk, majd összekeverjük a jogh...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Közepes