• 50 dkg liszt
• 15 dkg cukor
• 10 dkg vaj
• 10 dkg darált dió
• 3 tojássárgája
• 2 dkg élesztő
• tej
Az élesztőt picit cukros, langyos tejben futtasd fel. A lisztbe morzsold bele a vajat, tedd bele a tojás sárgákat és a cukrot. Dolgozd össze tejjel a tésztát.
Szórd meg némi liszttel a tetejét, és keleszd legalább egy órát. Lisztezett deszkára borítsd ki, és nyújtsd egy ujjnyi vastagra. Szaggasd ki, és egy kivajazott, kilisztezett tepsibe rakd őket szorosan egymás mellé, és egy kis olvasztott vajjal locsold meg.
Így sütés után szétválnak. A diót keverd össze cukorral, és szórd meg a tészta tetejét. Két-három tészta-dió réteget tegyél egymásra. Előmelegített sütőben süsd meg, és vaníliasodóval tálald.
A krumplit hámozd meg és reszeld le. Picit sózd meg, üsd bele a tojást, tedd bele a vajat, és annyi liszttel, amennyit felvesz, keverd ki a tésztát. A nokedlihez hasonlóan szagg...
Elkészítési idő: 25 Nehézség: Közepes1. A bégettet, 6 cm-es darabokra vágjuk. Olajjal kikenünk egy hőálló edényt vagy egy tepsit, belehelyezzük a kenyeret. 2. A bagett darabokat meglocsoljuk langyos tejjel. A közepét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA lágy vajat kikeverjük a cukorral. Leszedjük a banánok héját, villával összetörjük őket, majd hozzákeverjük a cukros vajhoz. Beleütünk 4 tojást, elkeverjük. Hozzáadjuk a sütőpo...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű