menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás dió


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4-6 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg dió vagy más mag
egy evőkanál fahéj
10 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 teáskanál vaníliapo

Elkészítés:


Keverd össze a fahéjat a cukorral és a sóval, majd az egészet rázd össze alaposan egy zacskóban, és tedd félre. Ezután keverd össze a tojásfehérjét, a vaníliát és minimális, körülbelül egy-két evőkanálnyi vizet is - dolgozd őket jól össze, hogy a végeredmény minél homogénebb és minél krémes állagú legyen.

Tedd a diót egy nagy edénybe, és keverd össze a tojásfehérjés mixtúrával. Ügyelj arra, hogy minden diószem tökéletesen be legyen fedve. Ha ez megtörtént, öntsd át a zacskóba, és az egészet rázd alaposan össze, hogy mindenhová jusson a fahéjas-cukros keverékből.

Egy tepsibe helyezz sütőpapírt, egyenletesen oszlasd el rajta a diót, és 100 fokra előmelegített szárítsd körülbelül 1-1,5 órán keresztül. Közben időnként rázogasd meg a tepsit. Ha kész, hagyd kihűlni szoba hőmérsékletűre, és már fogyasztható is.

Karamellás dió

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Pizzatészta
Pizzatészta

Futtasd fel az élesztőt a meleg vízben a cukorral. Szitáld át a lisztet és öntsd bele az élesztőt. Gyúrd össze, formázz belőle cipót és meleg helyen hagyd kelni fél óráig. Ezut...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Sándor
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

Félbevágjuk a padlizsánokat, és 180 C-on légkeverés nélkül kb 50 perc alatt átsütjük őket. Amíg sül a padlizsán, a lilahagymát finomra vágjuk, a fokhagymát áttörjük. Ha a padlizs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Füstöltsajtos-kukoricás gnocchi
Füstöltsajtos-kukoricás gnocchi

A burgonyát héjastól lábasba tesszük, felöntjük vízzel és puhára főzzük. Leszűrjük, hűlni hagyjuk, majd lehúzzuk a héját. Krumplinyomóval áttörjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Sóz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Sajtgolyó 1 - OK
Sajtgolyó 1 - OK

1. A megpuhított vajat összegyúrom a liszttel, az áttört, fõtt burgonyával, a felvert tojással, a szétzúzott fokhagymával, a reszelt sajttal és a fűszerekkel. 2. A masszából vi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk