menu

Családireceptkönyv.hu

Diós répatorta (Anita)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg sárgarépa
15 dkg darált dió
8 dkg eritritol, nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak cukor)
2 dkg nyílgyökérliszt (nem paleozóknak 4dkg liszt)
4 tojás
1 teáskanál szódabikarbóna
2 kezeletlen citrom reszelt héja
1 teáskanál citromlé

a krémhez:
10 dkg Totu krém! (nem Totu!) (nem paleozóknak Philadelphia sajt)
1 citrom leve
2-3 dkg porrá őrölt eritritol, (nyírfacukor vagy xilit) (nem paleozóknak porcukor)
5 dkg olvasztott kókuszolaj (nem paleozóknak vaj)

a díszítéshez:
3-4 dkg darált dió
1 kezeletlen citrom héja

Elkészítés:


A tésztához a megtisztított, karikára vágott sárgarépát a többi hozzávalóval együtt turmixgépben, vagy késes aprítóban összedolgozzuk. 22 centis, sütőpapírral bélelt kapcsos tortaformába töltjük. 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. Kihűtjük. A krém hozzávalóit habverővel simává, egyneművé keverjük. Először a kihűlt tészta oldalát kenjük meg vele, vékonyan. Beleforgatjuk a darált dióba (kistányérra tesszük a diót a tésztát a két kezünk közé fogjuk, így könnyen tudjuk forgatni, nem leszünk krémesek és nem szóródik szanaszét a dió). Ezután megkenjük a tetejét is a maradék krémmel és díszítésként ráreszeljük egy citrom héját.

Diós répatorta (Anita)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Citromos tortácska
Citromos tortácska

1 Olvasszuk fel a vajat. A kekszet daráljuk le, és keverjük össze a pirított darált mandulával, aztán adjuk hozzá a vajat. Az így kapott tésztát nyomkodjuk a formák aljába, és tegy...

Elkészítési idő: 40 perc+hűtés
Nehézség: Könnyű
share
Málna - Málnahabos piskótarolád
Málna - Málnahabos piskótarolád

1. A piskótához a fehérjéket a sóval, és a cukor felének kanalankénti és fokozatos hozzáadásával vágható keménységű, fényes habbá verem. 2. A sárgáját a maradék 4 dkg cukorral...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Néró aprósütemény
Néró aprósütemény

A puha vajat a cukorral felverjük, hozzáadjuk egyenként a tojásokat, egy csipet sót, majd a lisztet több kisebb részletben. Egy már nem folyós, de még nem gyúrható állagú kréme...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kiss Erika
Mákos és diós szeletek
Mákos és diós szeletek

Az élesztõt kevés langyos tejjel és kevés cukorral felfuttatjuk. A margarint a liszttel elmorzsoljuk és hozzáadjuk a megkelt élesztõt, cukrot, tojást, sütõport és jól összegyúrju...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk