menu

Családireceptkönyv.hu

Lecsó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg paradicsom
2 kg paprika
3 vöröshagyma
10 dkg húsos szalonna
25 dkg kolbász

Elkészítés:


A paradicsomokat szabadítsd meg a héjuktól, ehhez forró vízben úsztasd meg őket, utána egyszerűen lehúzhatod. A paprikákat mosd meg, majd karikázd fel egyenlő méretű darabokra. A szalonnát kockázd fel, majd dobd egy mélyebb serpenyőbe, és kezdd el melegíteni.
A hagymákat pucold meg és kockázd fel, majd add a szalonnához pirulni, a kolbászt karikázd fel, és szintén dobd a serpenyőbe. Amikor a hagyma már pirul, tedd bele a paprikát is, majd ha már az is kezd átfőni, add az egészhez a cikkekre vágott paradicsomot, adj hozzá sót és borsot, pár percig hagyd együtt főni az egészet, utána vedd le a tűzről. Természetesen, ha könnyedebb fogásra vágysz, a kolbászt kihagyhatod, és a szalonnát is helyettesítheted olívaolajjal, így máris egészségesebb ételt kapsz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Brokkolis, sajtos tojáslepény
Brokkolis, sajtos tojáslepény

Kevés olívaolajon puhára pároljuk a felaprított hagymát, rögtön meg is sózzuk. Ha a hagyma már karamellizálódott, a felcsíkozott sonkát is hozzáadjuk, amivel átpirítjuk. Egy lábasb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs
Nutellás-krémsajtos-epres toast tekercs

A toast kenyérszeletek kérgét vágjuk le, nem lesz rá szükségünk. Kicsit szaladjunk át rajtuk sodrófával, hogy simábbak és puhábbak legyenek. A kenyerek egyik végére kenjünk vastaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Karolin
Tarhonyás krumpli - Pásztortarhonya
Tarhonyás krumpli - Pásztortarhonya

A szalonnát és a kockára vágott kolbászt kevés zsíron megpirítom, majd beleteszem a kockára vágott hagymát. Mikor a hagyma üveges lesz, akkor beleöntöm a tarhonyát és sűrű kever...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: ani44
Töltött káposzta
Töltött káposzta

A káposztát tedd forrásban lévő vízbe, és hagyd, hogy megpuhuljon. Amikor lecsepegett, töltsd meg a húsos-rizses keverékkel, és a végeit úgy tekerd be, hogy a töltelék ne folyjon...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk