- Fél csomag (200gramm) Nature Cookta hajdinaliszt
- 3 púpozott kanál gesztenyeliszt
- 1 evőkanál útifű maghéj
- 2 tojás
- 3 csésze tej (7-7.5 dl)
- 1 csésze enyhén szénsavas ásványvíz
- 1 csipet só
- 1 kevés őrölt fahéj
- 1 kis reszelt citromhéj
- 1 evőkanál kristálycukor
- 1 evőkanál olivaolaj a tésztába
- palacsintánként pár csep olivaolaj a sütéshez
A liszteket, tojásokat, tejet, enyhén szénsavas vizet kézi mixerrel csomómentesre keverjük.
A keverékhez hozzáadjuk a jelképes mennyiségű sót, a fahéjat, az olajat, a citromhéjat és a cukrot. Még egyszer jól megkeverjük.
Érdemes jópár percig állva hagyni, majd megint jól megkeverni.
A palacsintasütőt (különösen a szélén) egyetlen csepp olajjal körbefuttatjuk, majd a lehető legkevesebb trutyiból, ami épp kitölti a serpenyőt, megsütjük a palacsintát. Az első oldalával türelmesebbnek kell lenni, meg kell várni amíg kiszárad, hogy ne tapadjon le.
Az első és az utolsó palacsinta törvényszerűen nem fog szépre sikerülni, ezeket a franciáknál Dauphin-nek hívják, és a "trónörökös" kapja őket....
Ne csüggedj, a harmadik többnyire már gyönyörű.
A legtöbb probléma abból adódik, hogy túl sok anyagból, túl vastag palacsintákat próbál csinálni az ember.
Először főzd meg héjában a krumplit, majd hámozd meg és törd át. Hagyd kihűlni, mielőtt a többi hozzávalókhoz kevered. Futtasd fel az élesztőt kb. 1 dl langyos vízben, 1 mokkáskan...
Elkészítési idő: 2,5 óra Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét kemény habbá verjük. A mandulát és az édesítőt óvatosan beleforgatjuk a habba. Kétszer 22 cm átmérőjű, kör alakot kenünk ki sütőpapírral bélelt tepsire vagy egy t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszevegyítjük a mandulát, rizsdarát, édesítőket, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat, pici sót. A tejben megfőzzük kevergetve, kb. 8-10 perc alatt és hagyjuk langyosra hűl...
Elkészítési idő: 20+25 perc Nehézség: Nehéz