3-4 evőkanál zabpehely és bármilyen liszt keveréke tetszőleges arányban
1 tojás
1 alma
kevés olaj a sütéshez
A zabpely és liszt keverékét keverd össze a lereszelt almával és a tojással, kis fahéjat is tehetsz bele. Ha túl sűrű, tejjel vagy vízzel higíthatod. Kevés olajon (alacsony hőfokon) süsd ki az apró kis (kb. evőkanálnyi) korongokat. Amikor a serpenyőbe teszed egy kicsit lapítgasd el a kanállal, ha az egyik oldala megsült óvatosan fordítsd meg és süsd meg a másik oldalát is.
Lehet más gyümölccsel is készíteni: körtével, banánnal...
Illetve lehet bele tenni kis fahéjat is!
A vajat elmorzsoljuk a liszttel és a porcukorral, majd a tojássárgájával sima tésztává gyúrjuk. 30 percre hűtőbe tesszük. Egy 30 cm-es piteforma alját kibéleljük sütőpapírral. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a lisztet, cukrot, darált mákot, és a sütőport. Hozzáöntjük a tejet, és a tojást.Belereszeljük citromhéjat. Hozzáöntjük a felolvasztott vajat is.Csomómentes tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tészta hozzávalóit egy tálba öntjük, jól összekeverjük és egy kisebb tepsiben 180 fokon 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk, megkenjük málnakrémmel. Tetejét m...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűSütés után, fahéjas nyírfaporcukorba forgattam, lekvár dukál mellé ?bár... csoki öntettel sem lehet rossz?
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű