menu

Családireceptkönyv.hu

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)


Írta:

Adag: 4 személyre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 60 dkg krumpli
• liszt amennyit felvesz (kb. 20-30 dkg)
• 1 „nagy” doboz tejföl
• 40 dkg juhtúró (bryndza)
• 2 evőkanál zsír
• 40 dkg húsos szalonna
• só

Elkészítés:


1. Reszeld le a nyers krumplit.
2. Adj hozzá annyi lisztet, amennyit felvesz. Ez a krumplitól függ, általában 60 dkg krumplihoz 20-30 dkg liszttel számolj. Olyan állagú tésztát kell kapnod, mintha hagyományos galuskát (nokedlit) készítenél.
3. Adj a masszához sót ízlés szerint és keverd el.
4. Szórj egy kevés lisztet a tetejére, hogy ne barnuljon meg a krumpli, amíg a víz felforr. Közben tegyél fel egy nagy lábasba vizet forrni, ebben fogod kifőzni a sztrapacskát.
5. A szalonnát vágd össze apró csíkokra, és süsd ki jó ropogósra. Ha kész, vedd ki a zsírjából és tedd félre.
6. Ha a főzővíz forr, sózd meg. Szaggasd bele a sztrapacskákat, mintha nokedlit szaggatnál. Bármilyen, hagyományos nokedliszaggató tökéletesen megfelel erre a célra.
7. Ha feljött a tetejére a galuska, akkor kész. Egy konyhai szűrővel szed ki, és forgasd bele a sült szalonna zsírjába.
8. A juhtúrós sztrapacskát a sült szalonnacsíkokkal, melegen tálald.

Trükkök, tippek, praktikák:


Burgonya reszelőt használj, különben nem fogod tudni könnyen kiszaggatni a sztrapacskát a végén.

Juhtúrós sztrapacska (Judittól)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Paprikás krumpli
Paprikás krumpli

G

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Szegény szénégetők lakomája
Szegény szénégetők lakomája

A spagettit sós, lobogó vízben megfőzzük. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük. Az apróra k...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA
HÚSOS RIZSES KÁPOSZTA

A szalonnát kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Hozzáadjuk a paprikát,paradicsomot, pár percig pároljuk, majd rátesszük a húst. Sózzuk,borsozzuk, megszórjuk a paprikával,rá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Színes lencsegulyás
Színes lencsegulyás

Olajon a hagymákat üvegesre dinszteljük, és felöntjük a vízzel. Először a Puy lencsét és a maradék fűszereket tesszük hozzá. A vizet, ha elfő, folyamatosan pótoljuk, mindig egy ujj...

Elkészítési idő: 65 min
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk