menu

Családireceptkönyv.hu

Vaddisznó pörkölt


Írta:

Elk. idő: 120 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 dl napraforgó olaj
2 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
2 kg vaddisznóhús
3 csipet só
2 csipet bors
1 ek fűszerpaprika (nem baj, ha jó púpos lesz az az evőkanál)
4 közepes db paradicsom
2 közepes db paprika
2 csipet rozmaring
2 dl vörösbor (csak ízlés szerint)
5 dl víz (közelítő érték, annyi kell, hogy ellepje a húst)
500 g szarvacska tészta (a köret, ízlés szerint változhat)

Elkészítés:


Első lépésként a húst felkockázzuk minél kisebbre. A paprikát és a paradicsomot is összeaprítjuk lehetőleg minél kisebbre, de úgyis szétfő majd később.
A hagymát is apró kockára vágjuk. A fokhagymát lereszeljük a vöröshagyma mellé.Olajon üvegesre pirítjuk a hagymát.
Majd hozzáadjuk a húst, és egy kis színt adunk neki. Miközben színe lesz a húsnak, fűszerezzük sóval, borssal, fűszerpaprikával, rozmaringgal. Közben folyamatosan keverjük.
Amikor már jól eloszlott a fűszerpaprika és mindent megszínezett, hozzáadjuk a paradicsomot és a paprikát, és meglocsoljuk egy kis vörösborral. (Előtte győződjünk meg róla, hogy jó minőségű a bor.)
Utolsó lépésként felöntjük annyi vízzel, hogy teljesen ellepje a húsokat és a többi hozzávalót. Fedő alatt szaftosra főzzük, amíg szinte teljesen el nem fövi a levét. Időközönként megkevergetjük, ellenőrizzük, hogy elég fűszeres-e, ha nem utó-ízesítjük.
Közben köretet készítünk hozzá, sós vizben szarvacska tésztát főzünk ki.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én babér levelet is tettem bele ! :)

Vaddisznó pörkölt

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vadételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: László
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával
Szarvasszelet gombával töltött palacsintával

A szarvasgerincet felszeleteljük, vékonyra klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, lisztbe forgatjuk. Kevés olajon a hússzeletek mindkét oldalát hirtelen átsütjük. A vöröshagymát apró koc...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Vadas zsemlegombóccal
Vadas zsemlegombóccal

1. Vadas mártás: a hús szeleteket körülbelül 1 liter vízben felrakjuk főni. 1 óra múlva hozzáadjuk a sót, a fűszereket, a megtisztított, megmosott, feldarabolt zöldségeket, addig f...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye
Boros, gyümölcsös nyúlpecsenye

A húst sózzuk, borsozzuk. Az olívaolaj és 4-5 dkg vaj keverékén a csíkokra vágott szalonnát üvegesre sütjük, átpirítjuk rajta a húst. Hozzáadjuk a rozmaringot, a csíkokra vágott zs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel
Kecskevagdalt kapros tökfőzelékkel

1. A húst kis lyukú tárcsán át ledaráljuk. A zsemlét hideg vízbe vagy tejbe áztatjuk, kifacsarjuk, a húshoz adjuk a tojással együtt. Megsózzuk, megborsozzuk, a gyömbérrel meg a fin...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk