menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtmártás


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 dl tej, 2 dkg vaj, 2 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, fűszerek ízlés szerint (só, bors, szerecsendió stb.)

Elkészítés:


A tejből, vajból és a lisztből besamelmártást készítünk. Ha sűrű, belekeverjük a reszelt sajtot, 1 dl tejfölt, 1 tojássárgáját, a fűszereket. Nem szabad újra felforralni, mert összeugrik!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Mártások,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Heintz Ketchup
Heintz Ketchup

A hozzávalókat apróra vágva feltenni főni, a cukor és az ecet kivételével. Az egészet átpasszírozni, majd alacsony hőfokon összeforralni az ecettel és a cukorral. Üvegekbe tölten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Ketchup házilag
Ketchup házilag

Az alapanyagokat elkeverem, 30 percig közepes lángon főzöm. Ha tartósítani akarom, sterilizált befőttesüvegekbe töltöm és fejjel lefelé egy lábosba helyezem. Feltöltöm a lábost két...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Virslis szalonnás mártás
Virslis szalonnás mártás

A szalonnát kicsi darabokra vágom , kiolvasztom mikor kiolvadt hozzáadom a karikára vágott virslit és megsütöm. . Az ételkeményítőt csomómentesre kavarom a tejszínnel és a megs...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
Ördögmártás - OK
Ördögmártás - OK

1. Ketchupöt keverj habosra feleannyi salátaolajjal, törj bele néhány gerezd fokhagymát, sózd, s adj hozzá annyi cseresznyepaprika-krémet, hogy elég csípős legyen.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk