Tészta hozzávalói
10 dkg cukor
30 dkg liszt
15 dkg vaj
1 tojás
1 citrom reszelt héja
Töltelék hozzávalói
15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/
3 dkg kakaó por
15 dkg cukor
csipet törött fahéj
3-4 evőkanál baracklekvár
3 db tojás
A hozzávalókat összegyúrjuk, kétharmad részét egy normál méretű tepsi nagyságúra nyújtjuk. Beletéve a tepsibe, kissé megszurkáljuk és félig megsütjük.
Töltelék hozzávalói: 15 dkg darált dió /vagy mandula, vagy mogyoró/ 3 dkg kakaó por, 15 dkg cukor, csipet törött fahéj, 3-4 evőkanál baracklekvár, 3 db tojás.
Készítése: a diót a cukrot, a fahéjat, a kakaót, a tojások sárgáját összekeverjük, majd óvatosan bele dolgozzuk a tojások kemény habját.
Összeállítás: a félig megsült tésztára rákenjük a lekvárt és rásimítjuk a diós tölteléket. A maradék tésztából pálcikákat sodrunk, berácsozzuk a tészta tetejét és a sütőbe visszatéve készre sütjük. Az elősütés kb. 10 perc, a készre sütés kb. 20 perc.
A kész süteményt vagy kockára,vagy téglalap alakúra szeleteljük és ízlés szerint lehet porcukrozni. Anélkül is finom.
1. Kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd bedagasztjuk a tésztát, és duplájára kelesztjük. 2. A 15 dkg margarint ízlés szerinti cukorral habosra keverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézLapok mérete: 38x30cm. A lehető legvékonyabbra kell nyújtani! Sütési idő laponként 5perc....világosra...200C°. Összeállítani, 6 részre osztani. Puha, ragad, felosztáskor pici...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat egy tálba tesszük és jól össze dolgozzuk , ha szükséges lehet még tejet tenni bele, hogy jól formálható legyen. kis golyókat formálunk és kókuszreszelékbe megforgat...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat ketté választjuk és a cukorral kemény habbá verjük. A lisztet elkeverjük a pudingporokkal és a sütőporral. A habhoz adjuk felváltva a tojások sárgájával és a lisztes ke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű